Long live the king. Federer

tenisman“Ceea ce el a facut in ultimii ani nu a mai facut-o nimeni niciodata si probabil ca nu se va mai intampla vreodata. Cat despre ultimul sau titlu, a demonstrat inca o data ca e cel mai bun din istorie. Tocmai a confirmat-o victoria din finala” – spunea Pete Sampras despre Roger Federer, dupa ce elvetianul a reusit sa-si treaca in palmares primul Rolland Garros. Cu acel turneu adjudecat, Federer intra in istorie ca fiind al saselea jucator de tenis ce reusea Marele Slam (Australian Open, Rolland Garros, Wimbledon, US Open), lucru ce marele Pete Sampras nu l-a reusit.

La trei ani de-atunci, Roger Federer avea sa intre in istorie cu un alt record: cele mai multe saptamani petrecute pe primul loc in clasamentul ATP, si anume 287 la numar. In acest clasament, “ceasul elvetian” l-a devansat chiar pe Sampras, cel mai mare fan al sau. Faptul ca Sampras spune despre cel care l-a intrecut in clasament ca e cel mai bun din istorie, nu ma face decat sa am un respect urias pentru american. Cat despre Federer, nu pot decat sa fiu de acord cu toti ceilalti si sa afirm ca este cel mai mare jucator pe care tenisul l-a dat vreodata. Nu am fost niciodata un fan infocat al elvetianului (poate am sa va divulg in alt post care este favoritul meu), dar mereu am apreciat geniul sau pe terenul de tenis si l-am considerat “cel mai elegant” tenisman.

Nu vreau sa par ipocrit si sa il ridic in slavi prin o gramada de pagini pe elvetian, dar mi se par absolut inutile toate incercarile unora de a explica ei prin n-spe pagini de ce Federer e cel mai mare si tare. Pentru mine, Roger Federer este o axioma in tenis – e cel mai bun si asta nu necesita vreo demonstratie.

P.S.: Daca mai are cineva vreun dubiu, Roger Federer detine si recordul pentru cele mai multe grand slam-uri castigate. Sunt 17 la numar: 4 Australian Open-uri, 1 Rolland Garros, 7 Wimbledon-uri si 5 US Open-uri. Simply the best !

Advertisements

2 comments on “Long live the king. Federer

  1. reverul ala e cea mai frumoasa lovitura din tenis…poate ajunge si preferatul tau la asa recorduri,dar cred ca cel mai sigur pe playstation 😉

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s