Cand banii chiar pot cumpara orice

AC MilanStiu ca multi o ard in clisee de genul “presa trebuie sa fie obiectiva”, asa ca am sa incerc in acest post sa fiu cat se poate de subiectiv. Era o vreme cand sportul – in special sportul rege – era practicat mai mult for fun. Echipele aveau in componenta nu mai putin de 5-6 atacanti si jucatori precum Pele dadeau goluri in stilul fara numar consacrat de manelisti. Dar nu despre evolutia fotbalului si trecerea acestuia de la doar un sport la o afacere vreau sa vorbesc.

Imi place sa citesc presa, cu precadere cea sportiva, dar ultimul articol citit mi-a aratat ce a ajuns fotbalul de fapt. Ignorand stilul specific tabloidelor, aflu ca Milan tocmai ce se pregateste sa-i dea pe Ibrahimovic si Thiago Silva la PSG. Nu ca as crede vreo clipa toate zvonurile presei, dar tinand cont ca stirea implica seicii de la PSG…ce sa vezi, mutarea la pachet a celor doi se poate face. Despre acesti seici, ce nu cauta altceva decat rezultatele imediate pe care banii le asigura, am mai scris in trecut si o sa scriu pana o sa ma satur de afacerile din fotbal.  Aceste persoane noi in peisajul fotbalistic au reusit sa strice in cinci ani ceea ce fotbalul s-a chinuit sa devina in peste 100 de ani. Nu mai exista loialitate fata de echipa la care ai evoluat, ci doar tanjire dupa “tara in care curge lapte si miere”.

In scurt timp, vor exista maxim cate doua echipe in fiecare campionat ce se bat la titlu. Merita de urmarit,nu? In timp ce Liverpool (da, sunt fan LFC) se chinuie o vara intreaga sa ia un Borini sau Dempsey, seicii vor cauta sa cumpere si sa-si umfle echipa fara rost dupa ideea “nu mananc eu, dar nici pe altul nu las sa manance”. Asa ca…s-a deschis sezonul la judokani.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s